torstai 6. joulukuuta 2007

Zuppa Inglese (gluteeniton)

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

kostutukseen mehua

Vaniljakiisseli:
1 l maitoa
1 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
ripaus suolaa
5 rkl maissijauhoja
3 dl tuoreita tai pakastemarjoja

Valmiste kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahvoksi. Lisää perunajauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille öljyllä voidellun leivinpaperin päälle. Paista kakkupohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Valmista vaniljakiisseli. Kiehauta maito ja sokeri. Sekoita maissijauhot tilkkaan maitoa ja sekoita vispilällä maidon joukkoon. Keitä kiisseliä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä.

Kokoa jälkiruoka isoon lasikulhoon tai annoskulhoihin. Pane alimmaksi sokerikakkupohjaa ja kostuta mehulla. Pane päälle kerros kiisseliä ja marjoja. Kokoa kerroksittain vuokaan niin, että päälimmäiseksi tulee kiisseliä ja marjoja päällimmäiseksi. Anna vetäytyä kylmässä pari tuntia.

Ei kommentteja: