Pohja:
3 (450 g) keskikokoista punajuurta
2 valkosipulin kynttä
2 rkl sitruunamehua
3 rkl ruokaöljyä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
5 dl kevytmaitoa
3 munaa
Täyte:
2 prk tonnikalaa
1 punasipuli
2 dl kevytmajoneesia
Raasta tuoreet punajuuret hienoksi raasteeksi ja murskaa valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy pannussa ja lisää punajuuriraaste, valkosipuli ja sitruunamehu. Hauduta jonkin aikaa, kunnes punajuuri on hieman pehmennyt. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Lisää loppu maito, munat ja hieman jäähtynyt punajuuriseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Valmista täyte yhdistämällä majoneesiin valutettu tonnikala ja kuutioitu punasipuli. Levitä täyte pannukakkulevylle. Kääri levy rullaksi siten, että sauma tulee rullan alle. Säilytä leivinpaperiin käärittynä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti