Tämä punaherukkapiirakka on kevyttä syötävää, pohjassa on rasvaa hyvin vähän. Olen tehnyt samaa piirakkaa myös raparperista ja hyvää tulee siitäkin.
Pohja:
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
6-8 dl punaherukoita
2 tlk (4 dl) kermaviiliä
2 munaa
noin 1 dl sokeria
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sekoita rahka ja munankeltuaiset keskenään. Lisää joukkoon sokeri ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää seokseen varovasti sekoittaen. Kaada seos voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Sekoita täytteen aineet ja kaada täyte pohjan päälle. Paista uunissa vielä noin 5 minuuttia.
torstai 6. joulukuuta 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti