torstai 6. joulukuuta 2007

Purjopiirakka

Tämä piirakka on saanut pohjansa kreikkalaisesta prassopittasta. Pohja on vaihdettu terveellisempään grahamjauhotaikinaan (alkuperäinen prassopitta tehdään fillotaikinaan). Kun täytteessäkään ei turhaa rasvaa ole, on piirakka terveellistä tarjottavaa vieraille.

Pohja:
1 dl vettä
1/4 palaa hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
2½ dl grahamjauhoja

Täyte:
500 g purjoa
50 g voita
500 g raejuustoa (tai ricottaa)
4 munaa
1 dl tilliä silputtuna
1 dl oliiveja silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
1 rkl hunajaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl muskottia
1/2 tl cayennenpippuria

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta taikina taisaiseksi. Jätä taikina nousemaan leivinliinan alle ja valmista sillä aika täyte.

Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo. Sulata voi pannulla ja paista purjo pehmeäksi. Siirrä pannu syrjään, anna jäähtyä hetki ja lisää loput täytteen aineet.

Voitele Ø 24 sentin irtopohjavuoka. Kauli taikina ohueksi pyöreäksi levyksi, joka peittää voidellun irtopohjavuoan pohjan ja reunat. Kaada täyte pohjalle ja tasoita. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35-40 minuuttia. Irrota piirakka hieman jäähtyneenä irtopohjavuoastaan ja aseta tarjolle.

Ei kommentteja: