torstai 6. joulukuuta 2007

Liha- ja sienipasteijat

Näitä pasteijoita olen tehnyt moniin juhliin mm. ylioppilasjuhlissani oli näitä tarjolla. Viime aikoina olen hieman vältellyt näitä pasteijoita huikean rasvamäärän vuoksi. Ei siis laihduttajille sopiva resepti.

noin 30 kpl

Taikinakuori:
15 levyä valmista voi- tai lehtitaikinaa

Voiteluun:
kananmuna

Lihatäyte:
400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1 prk (1,25 dl) smetanaa
2 rkl tomaattisosetta
mustapippuria
paprikajauhetta
3 valkosipulin kynttä
suolaa
1 punainen paprika

Silppua sipuli ja kuullosta se kevyesti öljyssä. Ruskista jauheliha ja lisää kuullotettu sipuli sen joukkoon. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää smetana, tomaattisose ja mausteet. Lisää pieneksi kuutioitu paprika seokseen. Hauduta noin 5 minuuttia kunnes täyte sakenee.

Sienitäyte:
1 pussi pakastettuja suppilovahveroita
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
1 prk (1,25 dl) smetanaa
1 tl suolaa
valkopippuria

Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota sitä öljyssä pannulla. Leikkaa suppilovahverot hieman pienemmiksi, onnistuu hyvin puolijäisille sienille. Lisää sienet pannuun ja kuumenna kunnes sienien neste on haihtunut. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää smetana. Anna kiehua hetken aikaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Sulata taikinalevyt. Leikkaa kukin taikinalevy kahtia. Levitä täytettä taikinalevyn toiselle puoliskolle. Ummista pasteijat ja voitele ne munalla. Paista 225 asteissa uunissa 10-12 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Ei kommentteja: