Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kääretortun täyte:
2 dl tyrnihyytelöä
Täyte:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 prk rahkaa
2 dl tyrnihyytelöä
7 liivatelehteä
2 dl kermaa
Koristeeksi:
tyrnimarjoja
pölysokeria
Valmista kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne vaahtoon. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa sokeroidun voipaperin päälle. Jäähdytä.
Levitä tyrnihyytelöä kääretorttupohjalle ja rullaa tiukalle rullalle. Pane torttu pakastimeen puoleksi tunniksi, jotta se kohmettuu hivenen. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Valmista charlotte russe pyöreäpohjaiseen kulhoon. Vuoraa kulho tuorekelmulla ja asettele kohmeiset viipaleet tiiviisti kauttaaltaan kulhoon.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Jäähdytä hetki. Lisää keltuais-sokerivaahtoon rahka ja tyrnihyytelö. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vatkattu kerma ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kaada täyte kääretorttuviipaleilla vuorattuun kulhoon ja hyydytä kylmässä.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele tyrnimarjoilla ja pölysokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti