torstai 6. joulukuuta 2007

Sieni-pekonipiirakka

Pohja:
75 g voita
75 g maitorahkaa
3,75 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 l sieniä (esim suppilovahveroita, kantterelleja tai tatteja)
100 g pekonia
1 sipuli
1-2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria
suolaa

Munakerma:
3 dl ruokakermaa
3 munaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Päälle:
200 g vuohenjuustoa

Hierrä voi ja maitorahka sekaisin. Lisää jauhot, johon on lisätty leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun pirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

Silppua sienet, pekoni ja sipuli. Kuumenna sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Paista sipuli ja pekoni pannulla. Sekoita kaikki täyteaineet yhteen, aurinkokuivatut tomaatit silputtuina. Levitä vuokaan pohjan päälle. Sekoita munakerman aineet ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle vuohenjuustonokareita.

Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja: