Sienikastike:
1 l sieniä
1 sipuli
1 purkki tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipuretta
tuoretta basilikaa
yrttisuolaa
valkopippuria
öljyä
Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
valkopippuria
yrttisuolaa
1 pkt Koskenlaskija -juustoa
Emmental juustoraastetta
Aloita kastike sienikastikkeesta. Puhdista ja pilko sienet, hienonna sipuli. Freesaa kattilassa öljyn kera sienet ja sipuli. Lisää pure, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta n. 30 min. miedolla lämmöllä.
Valmista juustokastike: Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauho, sekoita hetken ajan. Lisää maitoa pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää juusto. Mausta valkopippurilla ja yrttisuolalla.
Lasagnen kokoaminen: Kerrosta lasagne voideltuun uunivuokaan siten, että ensin pohjalle sienikastiketta, sitten levy päälle, tämän jälkeen juustokastiketta. Jatka kokoamista vuoronperään siten, että päällimmäiseksi jää juustokastiketta.
Ripottele päälle hiukan emmental juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti