torstai 6. joulukuuta 2007

Sienilasagne

Tein sienilasagnea mökillä viime kesänä erään sienireissun päätteeksi haperoista. Hyvää tuli!

Sienikastike:
1 l sieniä
1 sipuli
1 purkki tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipuretta
tuoretta basilikaa
yrttisuolaa
valkopippuria
öljyä

Juustokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
valkopippuria
yrttisuolaa
1 pkt Koskenlaskija -juustoa

Pinnalle:
Emmental juustoraastetta

Aloita kastike sienikastikkeesta. Puhdista ja pilko sienet, hienonna sipuli. Freesaa kattilassa öljyn kera sienet ja sipuli. Lisää pure, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta n. 30 min. miedolla lämmöllä.

Valmista juustokastike: Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauho, sekoita hetken ajan. Lisää maitoa pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää juusto. Mausta valkopippurilla ja yrttisuolalla.

Lasagnen kokoaminen: Kerrosta lasagne voideltuun uunivuokaan siten, että ensin pohjalle sienikastiketta, sitten levy päälle, tämän jälkeen juustokastiketta. Jatka kokoamista vuoronperään siten, että päällimmäiseksi jää juustokastiketta.

Ripottele päälle hiukan emmental juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.

Ei kommentteja: