Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
300 g sulatettua voita
Päälle:
1 l raparperinpaloja
Toskakuorrutus:
150 g voita
2 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
2 pussia mantelilastuja
2 rkl kermaa
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä kerma ja sulatettu rasva kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele raparperinpalat taikinalle. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Sekoita toskakuorrutuksen aineet ja kiehauta ne kattilassa. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia. Leikkaa piirakka jäähtyneenä neliöiksi.
torstai 6. joulukuuta 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti