torstai 6. joulukuuta 2007

Raparperi-toskapiirakka

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
300 g sulatettua voita

Päälle:
1 l raparperinpaloja

Toskakuorrutus:
150 g voita
2 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
2 pussia mantelilastuja
2 rkl kermaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä kerma ja sulatettu rasva kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele raparperinpalat taikinalle. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Sekoita toskakuorrutuksen aineet ja kiehauta ne kattilassa. Levitä kuorrutus pohjan päälle. Paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia. Leikkaa piirakka jäähtyneenä neliöiksi.

Ei kommentteja: