torstai 6. joulukuuta 2007

Sveitsiläinen rahkakakku

Olen löytänyt tämän ohjeen Pirkka-lehdestä vuonna 1988. Tämä kakku taikaakin olla ensimmäinen täytekakku, jonka olen itse tehnyt.

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1½-2 dl säilykeaprikoosien lientä

Täyte:
5 liivatelehteä
500 g maitorahkaa
1-1½ dl sokeria
2-3 tl vanilliinisokeria
1-2 sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa
450 g säilykeaprikooseja

Koristeeksi:
2 dl kuohukermaa
450 g säilykeaprikooseja
kiwi-hedelmiä
suklaalastuja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Sulata liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, vanilliinisokeri ja hiukaan jäähtynyt liivateseos. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahkaseokseen. Soseuta valutetut aprikoosit.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta levyt aprikoosien liemellä. Kokoa kakku irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Aseta pohjalevy vuoan pohjalle, levitä päälle puolet aprikoosisoseesta ja sen päälle puolet rahkatäytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikalleen ja sen päälle loput aprikoosi- ja rahkatäytteestä. Nosta kansilevy päälimmäiseksi.

Anna kakun hyytyä viileässä yön yli. Aseta kakku tarjoiluvadille ja koristele se kermavaahdolla, aprikoosinpuolikkailla, kiwi-hedelmillä ja suklaalastuilla.

Ei kommentteja: