torstai 6. joulukuuta 2007

Katkarapupiirakka

Pohja:
125 g voita
125 g maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g pakastekatkarapuja
100 g sinihomejuustoa
tilliä
2 munaa
2 dl ruokakermaa
valkopippuria
2 dl juustoraastetta (emmental)

Hierrä voi ja maitorahka sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Levitä sulatetut katkaravut ja murusteltu sinihomejuusto esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle hienonnettua tilliä. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää kerma munien joukkoon ja mausta seos valkopippurilla. Kaada muna-kermaseos piirakan päälle ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja: