torstai 6. joulukuuta 2007

Yrttipullat

Näihin yrttipullin käytetään pestoa, joka tuo pulliin ihanan basilikan maun. Yhtä hyvin näihin voi käyttää punaista pestokastiketta tai oliivitapenadea. Kerran tein oliivipullia, joita vieraat erehtyivät luulemaan korvapuusteiksi, koska juustokuorrutus puuttui.

noin 20 pullaa

Taikina:
4 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
6 dl hiivaleipäjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Täyte:
150 pehmeää voita
6 murskattua valkosipulin kynttä
1 dl pestokastiketta

Päälle:
kananmunaa (voiteluun)
juustoraastetta
unikonsiemeniä

Sekoita maito ja kerma ja lämmitä ne kädenlämpöiseksi. Liota seokseen hiiva. Lisää suola, sokeri ja kananmuna ja sekoita tasaikseksi. Lisää taikinaan jauhot useassa erässä ja lopuksi öljy. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin puolisen tuntia.

Kauli taikina levyksi. Sekoita hieman pehmenneen rasvan joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja pestokastike. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta noin 20 palaa ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota pullia leivinliinan alla vielä noin 15 minuuttia.

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin puoli tuntia.

Ei kommentteja: