Pohja:
125 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
1, 5 kg hapahkoja omenoita
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
1/2 sitruunan mehu
Päälle:
4 valkuaista
1 dl sokeria
Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko tilavassa leveäpohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunanmehu. Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Leikkaa ne ohuiksi 1/2 sentin lohkoiksi ja sekoita liemeen tummumisen estämiseksi. Keitä omenalohkoja sokeriliemessä kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen 10 - 15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja osin soseutuvat ja irtonainen liemi häviää. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen
hieman jäähtyä.
Pistele kovettunut pohja haarukalla ja levitä omenahilloke pohjalle. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri joukkoon nostellen, muutamassa erässä. Peitä pinta kokonaan valkuaisvaahtolla pursottamalla tai levittämällä. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 6 - 8 minuuttia, kunnes marenki on kauniin väristä. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti