torstai 6. joulukuuta 2007

Karjalanpiirakat

Äitini on kotoisin Uudeltamaalta, joten meillä ei karjalanpiirakoita ole perinteisesti leivottu. Ystäväni Niina opetti minua eräänä perjantai-iltana karjalanpiirakoiden tekemiseen ja siitä asti ole niitä silloin tällöin tehnyt. Ei se niin vaikeata ollutkaan, mitä alunperin kuvittelin!

noin 30 kpl

Kuoritaikina:
2 d kylmää vettä
1 tl suolaa
2½ dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
7½ dl vettä
4½ dl riisiä
1,8 l maitoa
2 tl suolaa

Kastelemiseen:
maitoa

Valmista täyte. Lisää kiehuvaan veteen riisit. Keitä 10 minuuttia. Lisää maito ja anna puuron hautua kannen alla hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes maito on imeytynyt riisiin. Lisää suola.

Tee kuoritaikina sekoittamalla jauhot ja suola veteen. Jaa taikina 30 palaan. Kauli palat piirakkapulikalla ohuiksi piirakankuoriksi.

Levitä täytettä piirakankuorelle ja rypytä reunat. Paista piirakoita 300 asteessa noin 15 minuuttia.

Kasta kypsät piirakat maitoon. Peitä piirakat voipaperilla ja leivinliinalla.

Ei kommentteja: