torstai 6. joulukuuta 2007

Raparperibrita (gluteeniton)

Tein tätä torttua syntymäpäivilleni heinäkuussa. Torttu oli parhaimmillaan mielestäni vasta seuraavana päivänä, kun se oli saanut vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
½ dl mantelilastuja

Täyte:
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
5 dl raparperinpaloja
sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon perunajauho-leivinjauheseos. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri. Levitä valkuaisvaahto kakkupohjan päälle. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuttia.

Keitä raparperinpaloja kattilassa sokerin kanssa. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtynyt kakkulevy puoliksi. Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka ja sokeria. Laita toinen kakkulevyn puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle raparperihilloke ja kermarahka. Laita toinen puolikas täytteen päälle.

Ei kommentteja: